Bereid je online open dagen voor met een Studiekeuze Bootcamp

Bereid je open dagen voor met een Studiekeuze Bootcamp. Daarmee kun jij je studiekeuzeproces gericht inzetten. In 4 uur heb je richting en duidelijkheid

Veel onduidelijk

Er wordt in ‘Corona-tijd’ heel wat gevraagd van jongeren. Professor Barbara Baarsma (ook directeur bij Rabo en moeder van een studerende zoon) vindt zelfs dat jongeren hiervoor de hoogste prijs hebben betaald de afgelopen maanden. Lees haar interessante interview in de Volkskrant met haar zoon Maarten hier.

Bovendien lijkt alles er nu op te wijzen dat Open dagen aan HBO en Universiteiten in Q3 en Q4  niet door gaan en online zullen plaatsvinden. (Zie voor alle online mogelijkheden hier. )

Dit vraagt dus wederom veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen van jongeren en vraagt ook om een andere manier van het inrichten het studiekeuze proces van jouw kind.  De kans dat je er met ‘Studiekeuze shoppen’ uitkomt is klein geworden. Wij schreven daar eerder deze blog over.

Bereid je open dagen voor met een Studiekeuze Bootcamp

De Studiekeuze Bootcamp ® methode biedt die andere manier! Wij helpen jongeren aan de hand van de gevalideerde Studentprofiel Analyse (op DiSC) gebaseerd hun zelfbeeld in korte tijd te vergroten en selecteren daarbij een passende Studie Top 5. Ook stellen wij een concreet Studiekeuze actieplan met jouw kind op en geven wij inzichten over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en baankansen van studies. Hiermee is de ‘stip aan de horizon’ gezet en kan het studiekeuzeproces gericht verder ingezet worden. Dit geeft duidelijkheid, motivatie en rust. Precies die dingen waar jongeren in deze onzekere tijden naar op zoek zijn.

Gun jij je kind (en jezelf) deze hulp? Investeer dan deze zomer in een Studiekeuzebootcamp ® voor jouw kind.

Benieuwd geworden? Kijk snel naar een studiekeuze adviseur bij jou in de buurt.

Wil je weten wat de Studiekeuze Bootcamp ® andere deelnemers heeft opgeleverd? Lees hier de resultaten van ons langlopende onderzoek