Jean-Pierre Bongaerts

Jean-Pierre Bongaerts
AdresLegakker 18, 2632 AB te Nootdorp (ZH)
E-mailjpbongaerts@outlook.com
Telefoon06-52661417

Ontdekkingstocht

Keuzes maken is onderdeel van elke levensfase. In je eerste levensjaren worden die keuzes vaak door jouw ouders gemaakt, maar naarmate je ouder wordt, neem je zelf verantwoordelijkheid bij het maken van jouw keuzes.

Het maken van deze keuzes kun je ervaren als stressvol, niet alleen in je privé-leven, maar ook bij het maken van een juiste studiekeuze. Vaak zie je door een veelheid aan informatie over een groot aantal studies door de bomen het bos niet meer en kun je daarbij de nodige hulp gebruiken. Maar wat nog belangrijker is in deze levensfase is dat je inzicht krijgt in wie je bent, waar je goed in bent, wat je vaardigheden en drijfveren zijn en waar je interesses liggen. Vragen die naar mijn mening eerst beantwoord dienen te worden om vervolgens een juiste studiekeuze te kunnen maken.

In een vertrouwde omgeving ondersteun en adviseer ik jou bij het verkrijgen van dit zelfinzicht, zodat jij vanuit een concreet studiekeuzeplan met vertrouwen een goed onderbouwde keuze kunt maken voor jouw vervolgopleiding. Ik hanteer daarbij een gestructureerde aanpak, waarbij ik jou probeer plezier te laten hebben in dit keuzeproces.

Wie ben ik?

Mijn naam is Jean-Pierre Bongaerts. Na mijn vwo-opleiding heb ik Vrijetijdwetenschappen (Sport en Management) in combinatie met Arbeid- en Organisatiepsychologie gestudeerd. Vervolgens heb ik ruim 20 jaar werkervaring opgedaan in verschillende HR-functies binnen internationaal georiënteerde organisaties. Het adviseren over en het ondersteuning bieden bij de ontwikkeling van medewerkers en organisaties en het zo optimaal mogelijk benutten van hun talenten zijn activiteiten die mijn hart sneller laten kloppen en die mij goed afgaan.

Ook in mijn huidige rol als docent in het hbo-onderwijs zie ik het begeleiden van jong volwassenen in hun ontwikkeling als mijn belangrijkste drijfveer. Je willen (blijven) ontwikkelen, je talenten ontdekken en het beste uit jezelf willen halen hanteer ik dan ook zowel in deze onderwijs omgeving als in mijn privé-leven bij de coaching van jeugdsport teams.

Ik probeer mij ook zoveel mogelijk te verplaatsen in de belevingswereld van jongeren, waarbij ik in mijn thuissituatie dagelijks nog steeds ervaring opdoe bij mijn drie kinderen, waarvan er één al een studiekeuze heeft gemaakt en de andere twee, die nu nog op de middelbare school zitten, dit de komende jaren gaan doen.

In mijn vrije tijd besteed ik, naast mijn gezin, veel tijd aan mijn passie, sport. Sporten, zowel actief (voetbal, hardlopen, wielrennen, skiën) als passief, is voor mij een uitlaatklep waarin ik mijn energie kwijt kan en ook weer nieuwe energie opdoe.

Hoe ziet het studiekeuze traject eruit?

Tijdens de studiekeuzebootcamp , die ongeveer vier uur in beslag neemt, ga jij, samen met mij, jezelf ontdekken om uiteindelijk een juiste studiekeuze te kunnen maken.

Op een informele, praktische en concrete manier help ik jou inzicht te krijgen in wie je bent, wat jouw vaardigheden zijn, waar jouw interesses liggen en vervolgens hierbij een passende studie te zoeken. Samen met mij kom jij tot een top-5 van studiekeuzes, die jij meeneemt naar huis, overlegt met jouw ouders en waarmee jij vervolgens zelf actief aan de slag gaat.

Wil jij door meer zelfinzicht te krijgen de juiste studiekeuze maken, dan ben jij bij mij aan het goede adres. Spreekt bovenstaand verhaal jou aan, neem dan snel contact met mij op (zie contactgegevens).

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.