STUDIEKEUZE VAN MIJN KIND

Vraagt u zich af: hoe zit het met de studiekeuze van mijn kind? Het studieaanbod is enorm. De marketingmachines bij hogescholen en universiteiten staan volop aan. Alle studies lijken aantrekkelijk.

Dat maakt het kiezen van een studie er niet makkelijker op. De statistieken van studie-uitval liegen er niet om. Studie-uitval in het eerste jaar is hoger dan 30% (2016)!

  • 30% van de studenten op hbo en wo valt uit. De belangrijkste reden: verkeerde studiekeuze (Eén vandaag, 2016).
  • 40% van de jongeren heeft niet goed nagedacht over de keuze voor een opleiding of studie (Elsevier, 2012).
  • 48% van de ouders geeft aan hulp te kunnen gebruiken bij het maken van de juiste studiekeuze van hun kind.
  • slechts 15 % van de ouders is tevreden over de begeleiding van hun schooldecaan. Niet zo gek: Elke decaan begeleidt zo’n 400 leerlingen, gemiddelde tijd per leerling is 60 minuten.
  • vanaf september 2015 is de basisbeurs omgezet in een studievoorschot. Studievertraging leidt tot hogere studieschulden.

Volgens het Nibud bedragen de kosten voor een verloren studiejaar gemiddeld € 12.000. Bovendien neemt de prestatiedruk toe en motivatie bij een verkeerde studiekeuze af. De studiekeuze bootcamp® vormt een solide basis.

Blogs die onlangs gescheven zijn hierover:

Waar geloven wij in?

Het is onze missie jongeren bewust te maken van hun talenten en competenties, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken voor hun toekomst. Wij geloven dat als je jezelf beter leert kennen, je betere keuzes kunt maken. Wat voor persoon ben jij? Wat motiveert jou? Wat zijn jouw talenten en kwaliteiten? Waar word je blij van en krijg je nooit genoeg van? Als je deze zaken voor jezelf helder hebt, zijn keuzes (ook je studiekeuze) gemakkelijk te maken. Keuzes die bij je passen geven energie en motiveren!

Hoe doen wij dat?

Wij helpen deelnemers met het verkrijgen van meer zelfinzicht. Dat doen wij met behulp van het gevalideerde gedragsassessment van Thomas Education gebaseerd op de DiSC theorie. Onze studiekeuze adviseurs zijn allen geaccrediteerd om deze gedragsassesments af te nemen.  Ook geven wij inzicht in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Welke studies geven jouw kind straks een vliegende start op de arbeidsmarkt en welke minder. Welke competenties zijn in de toekomst van belang. Tot slot staan wij voor een zeer concrete, doelgerichte én persoonlijke begeleiding (in evaluaties beoordeeld met een gemiddeld een 9).

Wat leveren wij?

Wij organiseren ééndaagse individuele workshops/bootcamps (3-4 uur), die concreet en doelgericht zijn en jongeren écht verder helpen in hun studiekeuzeproces. En dat werkt! 99% van de deelnemers raden ons na deelname aan (infographic KTO SKB 2024). Dit doen wij vanuit verschillende locaties in Nederland. Klik hier voor onze studiekeuze adviseurs. Wij halen en brengen deelnemers van/naar het station. Ook bieden wij trainingen op scholen klassikaal aan. Op aanvraag bieden wij een workshop/bootcamp ook aan kleine groepjes aan (max 3 personen).

  • KEUZE VANUIT HART ÉN HOOFD

  • ALS BASIS VOOR EFFICIËNTER EN LEUKER STUDEREN

  • ARBEIDSMARKTPERSPECTIEF IN KAART

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.