Antoinette Nijhof

Antoinette Nijhof
AdresKoningsvaren 11 7944 PH Meppel
E-maileanijhof@gmail.com
Telefoon06 302 447 03

Kies jij bewust of volg jij de rest?
Ik hoor vaak om mij heen, ”ik ken mijn eigen kind goed en kan hem of haar zelf studieadvies geven”, of hoor een jongere zeggen “ik wil graag in een stad studeren waar mijn vrienden naar toe gaan dus ik kijk wel of daar een leuke studie te volgen is.”

Wat jammer denk ik dan. Is die studie die jij kiest wel de best bij jóu passende? Is dit de studie die past bij jouw talenten en jouw toekomstdromen? Er zijn immers meer dan 175 universitaire studies, meer dan 300 HBO studies en meer dan 350 MBO opleidingen. Een hele opgaaf om die te overzien en die met elkaar in korte tijd te vergelijken. Ik help jongeren op gestructureerde wijze om orde in deze ‘chaos’ te scheppen en tot een passende studie Top 5 te komen. Dat geeft rust en motivatie!

Dromen

Toen ik jong was had ik dromen, na het behalen van mijn Havo diploma heb ik een tussenjaar genomen. Ik wilde even geen school, maar het buitenland ontdekken. Ik heb als ski-instructeur gewerkt, ben au-pair geweest en ben vervolgens binnen de luchtvaart gaan werken. Ik wilde dingen doen waar ik blij van werd. Na een periode realiseerde ik mij dat ik met een leuke vervolgstudie nog meer mogelijkheden had. Ik was mijn wilde haren kwijt en ik ben mij verder gaan ontwikkelen. Tevens ging ik van een onregelmatige baan als stewardess op zoek naar een baan met meer continuïteit. Ik heb meer dan 20 jaar werkervaring in de profit en non-profit sector. Dit onder andere in de arbeidsbemiddeling, een Werving & Selectiebureau. Na het volgen van een HBO Coachopleiding heb ik tevens mijn certificaat behaald voor het afnemen van gedragsassessments. Naast Studiekeuze Adviseur en Personal Coach ben ik ook werkzaam als IDT-Coördinator bij een Revalidatiecentrum.

Wat wil jij eigenlijk zelf?

Mijn dochters gingen op zoek naar een vervolgstudie, wat vond ik het leuk om samen met hen informatie te vinden over de verschillende studies. Tevens hebben wij veel open dagen bezocht. Toch was er steeds de vraag, mis ik niet wat, welke studies sluiten eigenlijk echt bij hun talenten aan. Waar worden zij gelukkig van en wordt studeren voor hen straks leuk! Tevens was er behoefte naar bevestiging van hun kant, bezoek ik wel de goede opleiding? Er was twijfel, wie ben ik eigenlijk, wat wil ik en welke studies zijn er eigenlijk allemaal nog meer die echt bij mij passen.

De Studiebootcamp-methode® is een mooie professionele methode om hierachter te komen. In 1 dagdeel geef ik jou inzicht in wie jij bent, wat jou motiveert en welke talenten jij hebt. Wij maken onder andere gebruik van een assessment i.s.m. Thomas International.
Ik luister goed naar jouw dromen en wensen en samen maken wij een persoonlijke studie-top 5. Bovendien stellen wij een concreet studiekeuze-actieplan op. Jij kan hier zelf mee aan de slag en heel gericht “de open dagen” gaan bezoeken.

Bel of app mij voor informatie

Ik ga graag met mijn “rugzak vol ervaring”, beetje humor en in ontspannen sfeer samen met jou aan de slag. Met als doel erachter te komen welke studies aansluiten op jouw persoonlijkheid, capaciteiten en dromen. Dit geeft vertrouwen in je zelf. Wij zorgen er samen voor dat jij met een goed gevoel de deur uit loopt en uiteindelijk zelf de juiste studiekeuze maakt!

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.