Jolanda Roelevink

Jolanda Roelevink
AdresBenedendorpsweg 100, 6862WL Oosterbeek
E-mailjolanda@burobruisvogel.nl
Telefoon06-16485408
Website https://www.burobruisvogel.nl/

Studiekeuzebootcamp – Kiezen met hoofd en hart

Een studie kiezen, ben jij er al uit?

Je staat misschien wel voor de grootste beslissing in je leven, terwijl je je handen vol hebt aan school, vrienden en sport. Ook ken je jezelf nog niet zo goed. Hoe kies je dan de studie die het best past bij jouw interesses, niveau en talenten? Of misschien studeer je al en twijfel je of je wel goed zit.
Er zijn in Nederland meer dan 175 universitaire-, 275 hbo- en 350 mbo-studies. Vind in dat doolhof maar eens de studie waar jouw hart een sprongetje van maakt. Graag help ik jou daarbij.

Wie ben ik

Ik ben Jolanda Roelevink (Heerenveen, 1970) en ik woon in Oosterbeek, vlak bij Arnhem. Over mijn studiekeuze: ik werd uitgeloot voor Verloskunde en koos voor HBO-Verpleegkunde in Leeuwarden. De studie was boeiend, maar in het 3e jaar, de stageperiode, bleek het een verkeerde (wel leerzame) keuze en maakte ik de overstap naar Gezondheidsvoorlichting en Opvoeding in Nijmegen. Tot mijn eigen verbazing ging ik na mijn studie niet werken in de zorg, maar werd ik adviseur bij een grote pensioenverzekeraar. Sinds 1995 heb ik met veel plezier in de bank- en verzekeringssector gewerkt, waarvan de laatste 8 jaar als zelfstandige, in de werving en selectie. Daardoor heb ik een goed beeld van de arbeidsmarkt en weet ik welke vaardigheden je nodig hebt in verschillende banen. Deze ervaring komt goed van pas in mijn werk als studiekeuze adviseur. Samen met jongeren en hun ouder(s) een weloverwogen keuze maken voor de juiste studie, en daarmee een belangrijke stap te zetten voor de toekomst, geeft mij veel voldoening. Als moeder van 2 puberdochters, heb ik ervaren dat goede begeleiding op het gebied van profiel- en studiekeuze veel inzicht kan geven. Dat geeft rust en zelfvertrouwen!

Hoe dan?

Met de Studiekeuze Bootcamp© methode werken we op een concrete, praktische en ontspannen manier in 3 stappen toe naar meer inzicht in wie JIJ bent, wat je wilt, wat je kunt en waar je energie van krijgt. En dat in maar 1 dagdeel, gewoon bij mij thuis aan de keukentafel.

Stap 1: wie ben jij?
Vooraf vul je thuis online een korte vragenlijst in (de Student Profiel Analyse). De uitkomsten worden weergegeven in een rapport en geven inzicht in jouw gedrag en motivatie. Het rapport bespreek je thuis met jouw ouder(s) en met mij tijdens de ‘Bootcamp’. Dit rapport is de basis van jouw studiekeuze. Want, hoe meer zelfinzicht, hoe groter de kans op een succesvolle studiekeuze.

Stap 2: studie top 5
Met hulp van verschillende handige programma’s doorlopen we de studies die passen bij wie jij bent en kijken we, ook al duurt dat nog even, ook naar mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt.

Stap 3: studiekeuze criteria en het studiekeuze actieplan
Voor de studies in jouw top 5 maken we een overzicht van jouw vervolgacties: welke open dagen ga je (online) bezoeken, (wanneer) zijn er mogelijkheden voor proefstudeer- of meeloopdagen? Welke vragen kun je stellen (op basis van jouw keuzecriteria) op open dagen en wanneer moet je je hebben ingeschreven.

Als je deze stappen hebt doorlopen, ben je goed voorbereid om je met vertrouwen te oriënteren op de studie die het best bij jou past. Dat is vaak een hele opluchting.

Goed te weten

• Studiekeuze Bootcamp© vergroot je zelfvertrouwen en motivatie en geeft rust.
• Studiekeuze Bootcamp© hoef je niet te plannen in een vakantie of in de vrije uurtjes, je kunt in overleg met jouw mentor of decaan vrij vragen/krijgen van school.
• Woon je niet in de buurt en kom je met het OV, dan haal ik je op van het station in Oosterbeek of Arnhem. Service van de zaak 😉

Wil jij concrete hulp bij het kiezen van de studie die bij ècht jou past, neem dan contact met mij op via de link! Je bent welkom!

Groet, Jolanda
buro bruisvogel studiekeuze advies – voor een vliegende start!

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.