Onderwijsbeurzen en speedcoachsessies

Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober zal de eerste regionale onderwijsbeurs plaatsvinden van 2022. Net als vorig jaar vindt deze plaats in Veldhoven (regio Zuid)

De onderwijsbeurzen voor de regio’s Noord (Zwolle, Ijsselhallen) vinden plaats op 7 & 8 oktober, gevolgd door regio midden (25 & 26 november in Jaarbeurshal, Utrecht) en Rotterdam (Ahoy hallen) op 9 & 10 december.

Beursstands van regionale en landelijke opleidingsinstituten zijn hier te bezoeken. Je kan er met al je studiekeuzevragen terecht. Hiermee is het een goede start van jouw studiekeuze orientatie.

Heb je bij je bezoek aan de onderwijsbeurs een KORTINGSCODE ontvangen en wil je een Studiekeuze bootcamp boeken? Kijk hier voor een studiekeuze adviseur bij jou in de buurt. Met jouw kortingscode krijg je 20 % korting of kun je voor €149,- een gevalideerd motivatie assessment aanvragen mét een uur online studiekeuze advies. Dat gaat jou zeker helpen!

Lees meer

Actuele lijst met alle online open dagen HBO en WO 2021

Wanneer zijn de open dagen?

Vanaf oktober beginnen ze weer….de open dagen! Wees er snel bij want nu zijn ze ‘live’, in het voorjaar (we hopen het natuurlijk niet) misschien weer alleen online! Laat de kans om de sfeer te proeven dus niet voorbij gaan….Bezoek die open dagen in het najaar en plan ze nu alvast!  Onze studiekeuze adviseur Carla Zwart heeft alle open dagen die het najaar georganiseerd worden, alvast voor je op een rijtje gezet. En dat zijn er weer heel erg veel!

Wil je de lijst ontvangen? Mail haar dan op carla@buropieceofcake.nl  en zij stuurt de lijst graag toe.

Door de bomen

Denk je na het ontvangen van de lijst: Help ik zie door de bomen het bos niet meer, waar moet ik beginnen? Geen nood…er is hulp.

Misschien kun je een Studiekeuze Bootcamp® overwegen. In ca 4 uur tijd zorgt een Studiekeuze Bootcamp® adviseur aan de hand van de effectieve Studiekeuze Bootcamp® methode voor structuur, duidelijkheid en overzicht. Je gaat met een passende Studie Top 5 naar huis en een concreet en praktisch studiekeuze actieplan. Dit geeft rust en motvatie. Zo fijn!

Wil je weten hoe onze Studiekeuze Bootcamps® beoordeeld worden? Hier kun je het lezen

Neem contact op met een studiekeuze bootcamp adviseur bij jou in de buurt 

Onderwijsbeurzen

Al weer voor het derde jaar neemt Studiekeuze Bootcamp® deel aan de regionale Onderwijsbeurzen die in vier steden in Nederland georganiseerd gaan worden. De adviseurs van Studiekeuze Bootcamp® zijn daar op het coachingplein te vinden. De eerste onderwijsbeurs wordt georganiseerd in Veldhoven op 30 september en 1 oktober. Meer informatie vind je hier Lees meer

9 Tips voor een goed selectiegesprek

Onze collega Heidi Rooijakkers heeft weer een interessant nieuw blog geschreven. Zoals je van haar gewend bent, boordevol goede en praktische tips! Eerder schreef zij al een blog over Hoe maak ik een Top Cv? en Hoe schrijf ik een goede motivatiebrief? 

Heidi is naast Studiekeuze bootcamp adviseur al jaren loopbaan adviseur. Haar praktische tips deelt ze graag met jou!

Deze keer gaat haar blog over hoe je een sollicitatie of selectie gesprek goed kan voorbereiden . Heidi deelt daarin 9 tips en heel veel handige weetjes en oefeningen. Met deze voorbereiding ga je met zelfvertrouwen het gesprek in en kun je je ondanks de spanning zo goed mogelijk presenteren. En laat jij een verpletterende indruk achter! Lees snel haar tips, ze zullen je zeker helpen!

 

Zelfstandig ondernemer, word jij opgeleid tot Studiekeuze bootcamp® adviseur?

Naast je baan, ben je op zoek naar een nieuwe betekenisvolle uitdaging waar je 1-3 dagen per week tijd voor vrij wilt maken. Top, lees dan vooral even verder en word Studiekeuze bootcamp® adviseur!

“Vandaag komt Fleur bij mij aan tafel voor studiekeuze advies. Fleur heeft vorig jaar haar HAVO diploma gehaald en heeft gekozen voor de studie Journalistiek, dit leek haar toen wel leuk. Tijdens mijn voorbereiding lees ik op haar intakeformulier dat ze het zo moeilijk vond om te kiezen; door online open dagen en online meeloopdagen kreeg ze onvoldoende gevoel en beeld bij studies. Esther, haar moeder vertelde me vorige week dat Fleur onzeker is geworden en hulp nodig heeft om opnieuw een studie te gaan kiezen…..”. “Welkom Fleur bij mij aan tafel!” 

~ Ellen Verheijen – Studiekeuzeadviseur bij Studiekeuzebootcamp® ~

Lees meer

Hoe schrijf je een goede motivatiebrief?

Nog een paar maanden en het is zomervakantie….tijd om een leuke vakantiebaan te zoeken! Of misschien ben je bijna afgestudeerd en op zoek naar je eerste échte baan! Aan vacatures geen gebrek in Nederland. Bof jij even!

Vaak begint het vinden van een leuke baan bij het schrijven van een goede motivatiebrief en het opstellen van een in het oog springend cv! Hoe schrijf je een goede motivatiebrief?

Onze collega Heidi Rooijakkers kan alles over het schrijven van een goede motivatiebrief vertellen. Ze heeft namelijk bij een grote bank gewerkt waar ze veel sollicitatiebrieven voorbij heeft zien komen. Maar haar echte geluk vond ze als studiekeuzeadviseur en loopbaancoach. “Het is geweldig om jonge mensen te helpen met hun studie- en loopbaankeuzes en daar hoort solliciteren nu eenmaal bij.”

Lees haar blog met tips voor het opstellen van een Top cv en schrijven van een goede motivatiebrief.

Wat verandert er financieel als je gaat studeren

Wat verandert er financieel als je gaat studeren?

Als je je studiekeuze hebt gemaakt en gaat starten met een MBO, HBO of WO-opleiding vraag je je misschien ook af: Wat verandert er financieel als je gaat studeren?

Wat kost het eigenlijk om te studeren? Hoe regel je je studiefinanciering? Hoeveel betaal je gemiddeld voor een studentenkamer? En wat gaat er veranderen in ons huidige leenstelsel? Wat verandert er financieel als je gaat studeren?

Het is fijn hier goed op voorbereid te zijn. Als je weet waar je aan toe bent, voorkomt dit verrassingen en kun je je helemaal focussen op je nieuwe studie. Onze collega Carla Zwart dook in de wereld van ‘studeren en geld’ en ploos het voor je uit en zette het allemaal voor je op een rij. Een informatief webinair (kijktijd ca één uur) over ‘studeren en geld’vind je bovendien  hier

Lees meer

Keuzestijlen

Studiekeuze Bootcamp® is een beweging van 20 zelfstandig opererende studiekeuze adviseurs die allen met dezelfde effectieve studiekeuze bootcamp methode werken. Dagelijks zetten wij onze kennis in en geven wij met passie en energie studiekeuze advies. Onze collega Carla Zwart van Buro Piece of Cake geeft naast studiekeuze advies, ook Tussenjaaradvies en biedt via een mooi online programma studiekeuze advies aan, aan scholen. Zij schreef een interessant blog over ‘keuzestijlen’ dat ik graag wil delen. Het zegt namelijk veel over de manier waarop een studiekeuze gemaakt wordt.

Keuzes

We maken dagelijks keuzes in ons leven. Of het nu gaat om het kiezen van een mobiele telefoon, de invulling van je vakantie of waar je wilt wonen. Van kleine dingen tot keuzes die bepalend zijn voor je toekomst.

De manier waarop we kiezen is voor iedereen anders. Hierin is geen goed of fout. Weten hoe jij je keuzes maakt helpt je om je keuze bewuster te kunnen maken. De verschillende keuzestijlen van Beekers geven je hierin inzicht. Ze beschrijven hoe je een keuze maakt, maar ook wat de voordelen en valkuilen zijn. En hoe je vanuit jouw keuzestijl het wellicht anders zou kunnen aanpakken of hulp kunt vragen.

Lees meer

Sport en studie

‘Mens sana in corpore sano. ‘ Vertaald in het Nederlands: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Sporten is niet alleen een gezonde bezigheid, van sport leer je incasseren, doorzetten, je grenzen verleggen, leer je discipline ontwikkelen en leer je je activiteiten plannen.

Allemaal waardevolle vaardigheden die je, naast een passende studie, nodig hebt om succesvol te studeren. Door (top) sport ontwikkelen jongeren deze vaardigheden.

Om jongeren te stimuleren in hun sportactiviteiten, sponsoren sommige collega’s van Studiekeuze Bootcamp ® een sportclub, sport elftal of individuele sporter. Wij zijn er trots op onze naam aan deze jongeren of hun club te verbinden. Lees meer

Klanttevredenheids onderzoek 2022

Blij met deze mooie cijfers!

We zijn enorm trots dat maar liefst 98% van de studiekiezers ons aanbeveelt en dat 95,3 % aangeeft dat deelname aan de Studiekeuze Bootcanp geholpen heeft bij het vinden van een passende studie.

In januari voerden wij een onderzoek uit onder 1000 studiekiezers naar de lange termijn effectiviteit van en hun
tevredenheid over de StudiekeuzeBootcamp® methode. Deze studiekiezers namen tussen 2016 en 2021
deel aan een Studiekeuze Bootcamp®. 31,8 % van de studiekiezers vulde de survey in.

Benieuwd naar meer feiten? Via deze url kunt u de PDF downloaden:  KTO 2022