Linda Witte

Linda Witte
AdresKortrijksestraat 23, 2587 VN Den Haag
E-mailinfo@lindawitte.nl
Telefoon06 – 11 33 55 73
Websitehttp://www.lindawitte.nl/

Een écht goede studiekeuze maken, hoe fijn is dat ?

Als je jong bent is het niet altijd makkelijk om te bepalen welke opleiding je wilt volgen na je middelbare school. Er is veel aanbod, maar je weet nog niet zo goed wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Om dan al een keuze te maken voor de toekomst … dat is best lastig.
Ik vind het interessant om jongeren hierbij te helpen en samen met hen op een gestructureerde manier te komen tot een concreet studiekeuzeplan. Om daarmee met vertrouwen de juiste en goed onderbouwde keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Wie ben ik?

Als 17-jarige middelbare scholier had ik geen idee wat ik wilde gaan studeren. Ik ben naar één open dag geweest en was meer bezig met de sfeer op de universiteit en de grootte van de stad dan met de vraag wat ik inhoudelijk interessant vond en welke studie bij me zou passen. Mijn achteraf juiste studiekeuze was eigenlijk meer geluk dan wijsheid.
Nu ik zelf moeder ben van twee dochters die op de middelbare school zitten, hebben we wél gesprekken over wat hen interesseert, waar ze energie van krijgen, over profielkeuzes, mogelijk interessante studies of het nemen van een tussenjaar. Heel leuk om ze daarbij te helpen, een waardevolle ontdekkingstocht.
Soms is het prettig om als ouders ondersteuning te krijgen van iemand die ervaring heeft in het achterhalen van iemands drijfveren én de opleidings- en banenmarkt goed kent. Of omdat het soms beter werkt als iemand ‘van buiten’ met jouw zoon of dochter hierover in gesprek gaat.

Ontdekken wie je bent en wat bij je past!

Als loopbaancoach en Learning & Development adviseur bij grote internationale organisaties heb ik de afgelopen jaren volwassenen geholpen hun talenten optimaal te benutten. Vanuit mijn overtuiging dat je dan het gelukkigst wordt in je werk. Maar ik wilde eigenlijk ook jongeren hiervan bewust maken. Hoe gaaf is het als je hier al over nadenkt op de middelbare school? Als je daar leert ontdekken waar je interesses liggen en wat je talenten zijn, dan heb je daar veel profijt van in je toekomst. Daarom heb ik de opleiding tot Studiekeuze Bootcamp© adviseur gevolgd en werk ik nu met veel plezier met jongeren.

Samen aan de slag

In vier uur tijd gaan we op een ontspannen manier lekker aan het werk en steken de handen uit de mouwen! De Studiekeuze Bootcamp-methode© is praktisch, concreet en persoonlijk en levert het volgende op:

  1. Meer zelfinzicht en betrouwbare zelfkennis aan de hand van een persoonlijk assessment
  2. Een persoonlijke Studie Top 5 gebaseerd op wie je bent, wat je motiveert en welke talenten je hebt
  3. Inzicht in wat je kunt worden met de studies die je hebt geselecteerd en hoe groot de kans op werk daarin is
  4. Een concreet actieplan waarin vervolgacties staan zoals het bezoeken van open dagen, mogelijkheden voor proef studeren of een gesprek met iemand die het werk doet dat interessant kan zijn.

De oriëntatie op passende studies wordt hierdoor veel makkelijker en er kan met vertrouwen een studie worden gekozen die écht past. Bovendien is het is leuk om te doen!

Contact

Wil je meer informatie over een studiekeuze bootcamp© of een afspraak inplannen? Je bent van harte welkom, ik kijk ernaar uit.
Je kunt me mailen via info@lindawitte.nl of bellen/ WhatsApp sturen op 06 11 33 55 73.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.