Even voorstellen: Ellen Verheijen

Studiekeuze bootcamp® is met 16 studiekeuze adviseurs in Nederland actief.

Ellen Verheijen is Studiekeuze bootcamp® adviseur in regio Helmond/Eindhoven.

In dit interview kunt u kennis met haar maken en geeft zij haar visie op studiekeuze advies:

 

“Studiekeuzebootcamp, welke studie past bij jou?”

De open dagen van MBO, HBO en Universitaire studies vinden in de herfst online plaats. Veel jongeren kunnen daarom bij hun studiekeuze extra hulp gebruiken.

Zie jij als ouder ook even niet door de bomen het bos? Dat snapt Ellen: “Logisch, maak maar eens een wel overwogen goede keuze samen met je kind, online, uit het grote aanbod van 350 MBO / 275 HBO / 175 WO studie varianten” .

Je kind is welkom bij Ellen aan de eetkamertafel in Brandevoort in Helmond!

Ellen Verheijen is studiekeuze adviseur en begeleidt jouw zoon of dochter in één ochtend bij het maken van een studiekeuze. De studie-kandidaat maakt eerst thuis in alle rust een persoonlijkheidstest (duurt maximaal 8 minuten). Deze test is de basis van het samenstellen van een goede studiekeuze top 5. “De kinderen gaan opgelucht bij mij de deur uit met een mooi rijtje studies die naadloos aansluit bij: wie ben ik? / wat wil ik? / wat kan ik?” Dit geeft hen rust in het hoofd en een doel waarom ze eigenlijk op school zitten.

Tijdens deze sessie geeft Ellen ze ook nog inzicht in welke banen je kunt gaan uitoefenen na het volgen van een bepaalde studie. Ook helpt zij jongeren een reëel beeld te geven van toekomstperspectieven. “Bijvoorbeeld het leuke meisje met interesse voor acteren door Netflix, neem ik mee in het brede scala van aantrekkelijke studies met baangarantie”.

Ellen: “Ik krijg vaak reacties van jongeren dat ze eigenlijk geen zin in de bootcamp hadden, maar vervolgens wél enthousiast bij mij de deur uitlopen en zich enorm geholpen voelen. Hier word ik weer blij van!”

Hoe dat komt? “Ze gaan naar huis met een concreet studie-actieplan; wanneer zijn de online open dagen, meeloopdagen en inschrijfdata. Hoe makkelijk voor thuis!”

Wil je een sessie inplannen / meer informatie en een prijs op maat: Ellen Verheijen / tellentenzo@gmail.com / 06-43022303.