Studenten lenen meer

Het huishoudboekje van een student ziet er behoorlijk anders uit dan 10 jaar geleden. 70% van de studenten leent gem € 700 per maand en verdient daarnaast nog eens gem 550 euro om het leven te kunnen betalen. Dit laatste valt nu vaak weg door Corona. Naast zorgen over de kwaliteit van onderwijs en eenzaamheid door de Coronamaatregelen hebben veel studenten financiële zorgen. Zeker als zij door demotivatie stoppen met hun studie en met een studieschuld blijven zitten. Lees dit artikel van de NOS maar eens

Gemotiveerd studeren hangt vaak nauw samen met hoe goed een studie past bij ‘wie je bent’, ‘wat je kan’ en ‘wat je wil? Klopt de vorm van het onderwijs, sluiten de vakken aan bij wat jij interessant vindt en heel belangijk is het een specialistische of interdisciplinaire studie en wat past bij jou als mens?

De studiekeuze bootcamp adviseurs helpen op gestructureerde wijze jongeren antwoord te vinden op dit soort vragen en zijn er in getraind direct  passende studies aan deze antwoorden te koppelen. Zo ontstaat een handzaam overzicht van circa 5 studies die jongeren aan de hand van hun studiekeuze actieplan gericht verder zelfstandig gaan onderzoeken. Vrijwel alle middelbare scholieren geven dit jaar aan bij hun mentor hulp te kunnen gebruiken bij hun studiekeuze proces nu open dagen van Hogescholen en Universiteiten online gaat plaats vinden door Corona maatregelen.

Op deze wijze wordt gestructureerd en gemotiveerd een studie gekozen. Meer weten? Kijk hier voor onze werkwijze.