3 fases bij studiekeuze

Keuzestress

Twijfels hebben over waar je goed in bent, je afvragen of je een studie wel écht leuk vindt en het idee dat je in één keer goed moet kiezen. Deze gedachten leveren meer dan de helft van de scholieren keuzestress op, blijkt uit de studiekeuzepeiling die in opdracht van Studiekeuze123 gedaan is.

En daarom worden er volop tips uitgewisseld op het gebied van Studiekeuze. Scholieren.com deelde deze week het volgende goede artikel hierover die het lezen zeer waard is:  De drie fases van een studie kiezen.

Fases in studiekeuze proces

Zij onderscheiden drie herkenbare fases met een aantal zinvolle hulpmiddelen die je bij het kiezen in je studiekeuze proces in kan zetten. Daarmee is direct duidelijk wát je als jongere moet doen (een heleboel!) om tot een goede studiekeuze te komen maar hóe je je studiekeuze proces gestructureerd aanpakt en hóe je de uitkomsten voor jouzelf interpreteert, is minder duidelijk. De begeleiding dus!

Juist die begeleiding biedt de Studiekeuze bootcamp®. In 4 uur geeft deze effectieve en gestructureerde studiekeuze methode zelfinzicht, een persoonlijke Studie Top 5 en een concreet studiekeuze actieplan. Praktisch, concreet en arbeidsmarktgericht studiekeuze advies. Dat geeft duidelijkheid, rust en motivatie.

Hulp nodig?

Heb jij of heeft jouw kind hulp nodig bij het maken van de juiste studiekeuze?  Kijk hier voor een studiekeuze adviseur bij jou in de buurt en maak snel een afspraak.