Stichting Anne-Bo. Studeren voor iedereen! 

Stichting Anne Bo streeft naar kansengelijkheid voor meisjes. Meisjes met dromen maar die niet altijd de weg weten hoe zij deze dromen kunnen verwezenlijken.

Stichting Anne-Bo

Stichting Anne-Bo stimuleert de studentes hun studie af te ronden en bevordert daarmee de economische zelfstandigheid en de onafhankelijkheid van de meiden. De Stichting betaalt het collegegeld, de studieboeken en een laptop. Bovendien worden de meiden gedurende hun gehele studie begeleid door een coach. Deze ondersteunt hen en geeft advies waar zij dat nodig hebben.

Oprichter van de stichting is Annemieke van de Wouw. In 2019 verloor zij haar dochter Anne-Bo plotseling als gevolg van een ontsteking in haar hartspier. Dit ongelofelijke verlies veranderde het leven van Annemieke en haar gezin voor altijd.

Annemieke: “Anne-Bo was zeer geïnteresseerd in mensen en keek met een onbevangen blik naar de wereld en de mensen om haar heen. Ze was zeer sociaal en had vrienden en vriendinnen in alle lagen van de bevolking. Annemieke besloot haar grote verlies om te zetten in Stichting Anne-Bo.

Hulp bieden

Valeri Berns is oprichter van Studiekeuzebootcamp.nl: “Annemieke heeft haar enorme verdriet om het verlies van haar dochter omgezet in Stichting met heel veel positieve betekenis. Door de Stichting de naam van haar dochter te geven, leeft zij door. Dit raakte veel van de adviseurs van Studiekeuze Bootcamp®. Het leek voor ons bijna vanzelfsprekend onze hulp aan te bieden. Wij geven de aankomend studentes passend studiekeuze advies. Hiermee wordt de kans dat de studentes hun studie afronden vergroot en neemt de doelmatigheid van Stichting Anne-Bo toe”.

Weloverwogen studiekeuze

Valeri: “Een initiatief als Stichting Anne-Bo sluit goed aan bij de missie van Studiekeuzebootcamp.nl. Wij zijn een beweging van 17 professionele en onafhankelijke studiekeuze adviseurs . De adviseurs werken volgens de succesvolle Studiekeuze bootcamp ® methode

Wij willen het studiekeuze probleem in Nederland oplossen door jongeren bewust te maken van hun talenten en competenties. Zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken voor hun toekomst. Stichting Anne-Bo biedt haar aankomend studentes die niet weten welke studie zij willen gaan volgen, de mogelijkheid om bij Studiekeuzebootcamp.nl  in gesprek te gaan. Wij helpen de aankomend studentes gericht een studie te vinden die bij past wie zij zijn, wat zij kunnen en wat zij willen. Zodat zij bewuste keuzes maken voor hun toekomst.”

 

Meer weten of financieel bijdragen

Wil je meer weten over of bijdragen aan Stichting Anne-Bo. Kijk dan op www.stichtinganne-bo.nl

Klik hier om direct een donatie te doen.

Bekijk het You-Tube Filmpje van Stichting Anne-Bo

http://https://www.youtube.com/watch?v=zdPuMi-8smI