Tijdlijn voor je inschrijving

Numerus Fixus studies 2022-2023 bekend

De Numerus Fixus studies voor het studiejaar 2022-2023 zijn bekend. Op deze lijst kun je lezen welke studies aan welke universiteiten en Hogescholen een Numerus Fixus kennen voor het aankomend studiejaar.

Wat is Numerus Fixus?

Sommige opleidingen hebben een maximum aantal beschikbare plekken. Dit heet een numerus fixus. Als meer mensen zich aanmelden dan het aantal beschikbare plekken, dan geldt een selectieprocedure. Onderwijsinstellingen mogen zelf bepalen hoe die selectieprocedure eruit ziet. Per jaar mag je je voor twee numerus fixus studies inschrijvingen. Voor de meeste studies mag je maximaal 3 keer ‘mee-selecteren’. Meer informatie daarover lees je hier 

 

In de ene stad wel en de andere stad niet…

Let goed op! Een studie kan aan de ene universiteit wél en aan een andere universiteit géén numerus fixus hebben. Zo heeft de universitaire studie International Business in bijvoorbeeld Rotterdam en Groningen er wel één maar de VU in Amsterdam  bijvoorbeeld geen.

Ook zijn er vaak studies met andere namen aan andere universiteiten die inhoudelijk veel op (populaire) numerus fixus studies lijken, maar waarvoor géén numerus fixus geldt. Onze studiekeuze adviseur Carla Zwart zet deze alternatieve studies jaarlijks op een rijtje. Wil je deze lijst met ideeën graag ontvangen? Stuur Carla even een mailtje en ze helpt je graag verder!

Numerus Fixus studies 2022-2023, heb je al een plan B?

Een brede blik houden is belangrijk bij je studiekeuze. Sommige studiekiezers weten al sinds ze klein zijn dat ze dokter of psycholoog willen worden. Ze staren zich daar soms zo blind op dat ze vergeten naar andere studies te kijken en zich te oriënteren op alternatieve (misschien óók interessante) studies. Wil jij jouw alternatieven in korte tijd op een rijtje krijgen? Boek dan een studiekeuze bootcamp!

Studiekeuze bootcamp

Tijdens een studiekeuzebootcamp stel je in 4 uur met een ervaren en professionele studiekeuze adviseur jouw persoonlijke Top 5 op. Ook maak je een concreet studiekeuze actieplan. Hij of zij kan bovendien meedenken hoe jij je optimaal op jouw selectie voor jouw Numerus fixus studie 2022-2023 kan voorbereiden. Door je bijvoorbeeld tips te geven voor jouw motivatiebrief of je in contact te brengen met mensen in ons netwerk die je verder kunnen helpen je zo goed mogelijk voor te bereiden. Lijkt je dit wat? Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op met een studiekeuze adviseur bij jou in de regio