Sandra Thijssen

Sandra Thijssen
AdresKieftendellaan 55, 2071BV Santpoort Noord
E-mails.e.thijssen@gmail.com
Telefoon+31 620611884

De studiekeuze voelt voor veel jongeren als hun eerste belangrijke, zelfstandige beslissing. Geen eenvoudige keuze, want het aanbod aan studies is overweldigend groot. Meer dan 400 HBO en WO bachelor opleidingen in Nederland waarbij dezelfde studie aan verschillende instellingen ook nog een andere inhoud kan hebben. Hoe kies je uit al deze mogelijkheden dan een studie die bij jou past?

Hoe?

Wat vind je leuk om te doen, waar krijg je energie van en waar ben je goed in? Jezelf beter leren kennen is een goede start voor een studiekeuze. Op een gestructureerde manier komen we met je persoonlijkheid, interesse en kennis & vaardigheden tot een overzichtelijke lijst van mogelijke studies die passend zijn. Vervolgens maken we hieruit een top 5 op basis van wat voor jou verder nog belangrijk is. Denk aan het arbeidsmarktperspectief, de kwaliteit van de opleiding en de toelatingseisen. De vestigingsplaats van je nieuwe studie speelt waarschijnlijk ook een rol in je afweging. Met een Studiekeuze Bootcamp heb je in één dagdeel een persoonlijke studie top 5 en een actieplan voor de vervolgstappen in handen!

Wie ben ik?

Na mijn studie Medische Biologie (UvA) werkte ik in verschillende functies in wetenschap, beleid en financiën tot wij in 2006 met drie kleine kinderen naar Ierland verhuisden. In Dublin heb ik op school Nederlandse les gegeven en een opleiding aan de DigiPABO (InHolland) afgerond. Vervolgens gingen wij naar Frankfurt waar ik als University & Career Counselor werkte op een World IB (International Baccalaureate) school. In deze functie heb ik met heel veel plezier leerlingen begeleid in de keuze voor een studie en het vakkenpakket dat daarvoor noodzakelijk of wenselijk was inclusief portfolio’s en korte stages. Omdat veel leerlingen voor een vervolgstudie in Nederland kozen, ben ik goed bekend met de mogelijkheden. Na nog drie jaar in Singapore wonen we sinds juni 2019 in Nederland. Mijn oudste zoon heeft een tussenjaar gedaan en is nu in Cardiff met een studie gestart, de middelste staat voor de keuze van een vakkenpakket en de jongste is, geïnspireerd door haar oudere broers, aan het denken gezet over háár toekomstwensen. En ik heb vol enthousiasme weer mijn eerdere werkzaamheden opgepakt!

Voor wie?

Ben jij een HAVO / VWO leerling of volg je internationaal onderwijs en ga je binnenkort een keuze maken voor een profiel / vakkenpakket of studie? Op een pragmatische, professionele maar informele manier kan ik je helpen een keuze te maken. Neem contact met me op voor meer informatie of voor een afspraak. Ik hoor graag van je!

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.