Marij Becks

Marij Becks
AdresJan Ligthartstraat 4, 3401 WD IJsselstein
E-mailmarij@zelfenzeker.nl
Telefoon06-41316504

Wat ga jij na middelbare school doen?

Mogelijk is deze vraag al een aantal keren aan je gesteld en weet je niet wat je moet antwoorden. Of je hebt wel een idee of een beetje een richting, maar verder nog niets concreets. In Nederland zijn er honderden verschillende opleidingen (mbo, hbo, wo): het aanbod is enorm! Wat moet je kiezen? Wat past bij jou? En waarom dan juist wel of juist niet die ene opleiding?

Het kiezen van een vervolgopleiding lijkt makkelijk, maar is het helemaal niet! Wat vind jij leuk? Waar word jij blij van en waar ben jij goed in? En hoe gebruik je dat bij het kiezen van een opleiding? Of denk je het al te weten en heb je misschien meer zekerheid/bevestiging nodig?

Ik help je graag bij bij dit keuzeproces. Dit doen we in een (éénmalige) bootcamp van ongeveer 4 uur. Je gaat daarna naar huis met een persoonlijke studie-top-5

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

Antwoorden op deze vragen heb je nodig om tot een weloverwogen studiekeuze te komen. Voorafgaand aan de Studiekeuze bootcamp vul je een vragenlijst in (ca 10 minuten). Als resultaat hiervan ontvang je een uitgebreid en overzichtelijk rapport dat inzicht geeft in wat jij goed kan, wat jou motiveert, hoe jij dingen doet, wat jij wel en niet prettig vindt en welke taken en werkgebieden bij jou passen. Hierdoor leer jij jezelf beter kennen. En als jij jezelf beter kent, dan ben je veel beter in staat om een passende studie te kiezen.

In de Studiekeuze bootcamp bespreken we dit persoonlijke rapport. En met deze inzichten en jouw persoonlijke interesses maken we vervolgens een studie-top-5 en een concreet actieplan. In dit plan beschrijven we wat je verder gaat uitzoeken over de studies, welke open dagen en/of meeloopdagen je gaat bezoeken etc. om daarna tot jouw definitieve keuze te komen. Een helder plan met concrete acties waar jij direct mee aan de slag kan gaan.

Rust en zekerheid

Het resultaat na de Studiekeuze bootcamp geeft jou bevestiging, duidelijkheid en zekerheid. Je weet waar jouw talenten liggen, wat jou motiveert en wat je interesses zijn. Je weet dan ook goed waarom die specifieke studie-top-5 of misschien al die ene studie echt bij jou past. Een keuze waar je je goed bij voelt en waar je achter staat. Je kan vol vertrouwen en (intrinsieke) motivatie starten met jouw studie.

Wie ben ik?

Mijn naam is Marij Becks (1971), ben moeder van drie kinderen waarvan er inmiddels twee studeren. Ik woon en werk in IJsselstein. Na mijn studie econometrie heb ik een aantal jaren in het bedrijfsleven gewerkt als in- en extern adviseur. In 2006 ben ik het in het middelbaar onderwijs gaan werken: docent wiskunde. Een geweldige ommezwaai in mijn carrière. Werken met jongeren is echt fantastisch! In mijn jarenlange ervaring in het middelbaar onderwijs heb ik vele gesprekken gevoerd met leerlingen/jongeren. Niet alleen over vak waarin ik les geef, maar ook over wat hen bezig houdt, hun talenten en onzekerheden en hun toekomstplannen. Mijn passie en ervaring, werken met kinderen en jongeren, zet ik nu voort in mijn praktijk voor kindercoaching en studiekeuzeadviestrajecten.

Mensen om mij heen omschrijven mij als rustig, warm, behulpzaam, creatief, geduldig, gedreven, gestructureerd en makkelijk in de omgang. Met mijn ervaring in zowel het bedrijfsleven als ook in het onderwijs kan ik jou goed helpen bij jouw studiekeuzeproces. Bel, app of mail mij gerust voor meer informatie.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.