Omdenken bij studiekeuze

ADHD, ADD, Asperger, jongeren vertellen we van alles wat ze daarom allemaal NIET kunnen. Ik draai het om…wat kan jij daarom JUIST WEL! Welke taken passen bij jou en waar krijg jij energie van? Wat motiveert jou? Mensen met ADHD hebben vaak een zeer creatieve geest en zitten boordevol energie. In welke banen komen die talenten nou van pas en welke studie moet je dan nu kiezen om straks die baan te kunnen krijgen die bij jouw talenten past. Dat is wat ik dagelijks samen met jongeren uitpluis.

Niet wat je KAN staat voorop maar wie je BENT en wat jou motiveert. Nee verschuilen achter je ‘label’ kan dan niet meer….dus iets meer doorzettingvermogen zullen sommige dan ook moeten ontwikkelen. Maar deze benadering motiveert de meesten enorm. Kijken wat je Wél kan is toch ook veel leuker! Talentmanagement noem ik dat! Meer weten over hoe ik naar natuurlijke talenten tov studiekeuze kijk? Bel me maar eens dan praat ik er graag met je over!