Jouw kind staat op het punt 3 ton inkomen weg te gooien. Wat doe je?

Onlangs las ik een heel treffend artikel van Maaike Blom, moeder van twee tieners én hoofdeconoom bij ING. Ze rekent zoals je van een econoom verwacht, door wat de financiële consequenties van studiekeuzes zijn die uitsluitend gemaakt worden vanuit ‘passie’ en houdt ouders voor kritischer mee te denken en meer begeleiding te bieden bij het kiezen van een vervolgstudie van hun zoon of dochter. Kiezen met je hoofd dus ipv alleen je hart.  Lees maar eens: Je kind staat op het punt 3 ton weg te gooien wat doe je?

Begeleiding van je kind bij studiekeuze

Maar ja hoe begeleid je een puber bij een belangrijke keuze? Onderzoekt wijst uit dat 48 % ouders daar hulp bij kan gebruiken omdat zij de begeleiding van schooldecanen niet toereikend vinden. Dat is ook niet zo gek want decanen doen hun decanaat er vaak ‘bij’, begeleiden vaak honderden leerlingen en hun kennis van de arbeidsmarkt is vaak minimaal.

Begeleiding van Welke-studie-past-bij-mij.nl

De studiekeuze begeleiding van Welke-studie-past-bij-mij.nl is persoonlijk, praktisch en concreet door deelnemers beoordeeld met gemiddeld een 8,5. Ik deel graag mijn visie en aanpak.

Waar geloof ik in?

Ik geloof dat als je jezelf beter leert kennen, je betere keuzes kunt maken. Wat voor persoon ben jij? Wat motiveert jou? Wat zijn jouw talenten en kwaliteiten? Waar word je blij van en krijg je nooit genoeg van? Als je deze zaken voor jezelf helder hebt, zijn keuzes (ook je studiekeuze) gemakkelijk te maken. Keuzes die bij je passen geven energie en motiveren!

Hoe doe ik dat?

Ik help deelnemers aan mijn studiekeuze bootcamps met het verkrijgen van meer zelfinzicht. Dat doe ik met behulp van het gevalideerde gedragsassessment van Thomas Education gebaseerd op de DiSC theorie. Ook geef ik inzicht in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Welke studies geven straks een vliegende start op de arbeidsmarkt en welke minder. Welke competenties zijn in de toekomst van belang. Door mijn jarenlange ervaring als recruiter ken ik de arbeidsmarkt en ontwikkelingen. Tot slot sta ik voor een zeer concrete, doelgerichte én persoonlijke begeleiding (in evaluaties beoordeeld met een gemiddeld een 9). Zo kies je een studie met Hart én Hoofd.

Wat lever ik?

Ik organiseer ééndaagse workshops/bootcamps (4-5 uur) voor kleine groepen (tot 3 jongeren), die concreet en doelgericht zijn en je echt verder helpen in het studiekeuzeproces. Ik bied daarnaast individuele coachingstrajecten van één dagdeel (3-4 uur), voor mensen die liever individueel begeleid willen worden. Dit doe ik vanuit Arnhem. Ik haal en breng je van/naar het station. Ook bied ik mijn trainingen op scholen klassikaal aan.