Wat kost een studie eigenlijk?

Jongeren lenen volop geld voor hun studie. Nu kan dat nog tegen 0 % rente maar daar komt binnenkort verandering in. Wil jij weten wat studeren maandelijks kost? En wat jij kan bijdragen en nu dus misschien kan sparen? Ik zag net op de site van ABNAMRO bank een handige tool om te berekenen wat een studerend kind kost.

Dat is schrikken hoor! Klik hier als je wil berekenen wat het kost.

Wil je dat jouw kind de juiste studie kiest? Ik kan helpen!

Vergroten van zelfinzicht

Uitgangspunt van mijn werkwijze is de studentprofielanalyse van Thomas Education. Dit gevalideerde gedragsassessment is op de DiSC-theorie gebaseerd en vergroot het zelfinzicht. Het geeft onder andere inzicht in de motivatie en het voorkeursgedrag van jongeren.

Jongeren (en hun ouders) staan elke keer weer versteld hoe treffend het rapport omschrijft hoe ze zijn en hoe zij handelen. Het geeft jongeren een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Dat maakt het maken van keuzes persoonlijker en makkelijker.

Persoonlijke studie Top 5

Aan hun studentprofiel koppel ik passende studies. We brengen bovendien interesses in kaart en kijken naar capaciteiten. Studies pluizen we grondig uit. Dit leidt tot een persoonlijke studie top 5.

Concreet Studiekeuze actieplan

Tot slot stellen jongeren samen met mij een studiekeuze-actieplan op. Dit plan omvat alle acties die nodig zijn om zelf verder te komen met hun studiekeuze. Dit plan delen zij met hun ouders en maken we zo concreet mogelijk.

Jongeren geven zich op voor open dagen, vragen brochures over studies aan en bereiden vragen voor die ze willen stellen tijdens open dagen en tijdens proefstudeerdagen. Heel concreet en praktisch.

Wil je weten wat dit kost? Klik hier voor meer info