Yvonne Eikens

Yvonne Eikens
AdresLaapersveld 75,
1213 VB Hilversum
E-mailinfo@yvonneeikens.nl
Telefoon06-50640166
Websitewww.yvonneeikens.nl

Vind jij het lastig om een studie te vinden? Eentje die past bij wat jij leuk vindt, wat jij goed kan en waar je later wat mee kan in je werk? Daar komt nogal wat bij kijken en ik help je er graag bij!

Wie ben ik?

Mijn naam is Yvonne Eikens, studiekeuze adviseur en (loopbaan)coach in de regio Hilversum en trotse moeder van een puberdochter die binnenkort ook gaat kiezen. Ik ben eerlijk, enthousiast en hoor vaak dat ik er goed in ben om mensen vertrouwen te geven, de rode draad in een grote hoeveelheid informatie te vinden en structuur aan te brengen.

Ik heb zelf ervaren wat de kracht is van jezelf kennen en motivatie. Mijn hbo-studie International Business heb ik op ratio gekozen en op wilskracht afgemaakt. Heel anders voelde het toen ik later aan de universiteit Corporate Antropologie ging studeren. Daar was geen wilskracht voor nodig, dat ging als vanzelf. In mijn werk heb ik het pad van de verstandige en daarna de ‘leuke’ weg nog eens herhaald. Ik ben er gekomen, maar het had best wat makkelijker gekund als iemand mij hierbij had geholpen. Nu geniet ik er enorm van om studenten en werkenden te begeleiden in hun zoektocht en te komen tot een kloppende keuze, met hoofd èn hart!

Weet wie je bent; de blik naar binnen

De zoektocht tussen al die leuke en interessante HBO en universitaire studies, begint eigenlijk met een zoektocht naar jezelf. Wat zijn jouw kenmerkende eigenschappen, wat kan je goed, waar krijg jij energie van? Door eerst uitgebreid stil te staan bij de antwoorden op deze vragen krijg je een goed beeld van jezelf. Als studiekeuze adviseur help ik je om de antwoorden te vinden op deze vragen.

Wat kan je daar allemaal mee; de blik naar buiten

Met goede zelfkennis als fundament is dan het moment om al die studies onder de loep te nemen. Welke studies sluiten aan bij welke competenties en eigenschappen? Wat leer je er en voor welk werk stoomt het je klaar? Die studie doe je immers niet voor niets, daar wil je uiteindelijk het liefst je werk van maken. Met bijna 20 jaar ervaring in arbeidsmarktbemiddeling heb ik veel zicht op verschillende soorten banen, sectoren en organisaties. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om vooral te kijken naar wat je leuk vindt, maar dat het zeker ook nuttig is om te kijken naar je kansen op de arbeidsmarkt.

Hoe kies je?

In onze snel veranderende wereld kies je eigenlijk op basis van de huidige kansen op de arbeidsmarkt. Maar hoe maak je je klaar voor werk dat nu nog niet bestaat? Daarom is het belangrijk om bij de keuze van je studie niet alleen te kijken naar welke kennis je er gaat opdoen, maar ook welke competenties relevant zijn om jouw weg te vinden in onze complexe samenleving. Welke van de 21st century skills als kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, samenwerken, communiceren, mediawijsheid, informatievaardigheden, zelfregulering, sociale en culturele vaardigheden, ICT- vaardigheden passen jou goed en wil je verder ontwikkelen? Daarmee verbinden we de informatie uit ‘de blik naar buiten’, weer met de informatie uit ‘de blik naar binnen’ en kan je een weloverwogen keuze maken.

Aan de slag!

Bel, mail of app me voor aanvullende vragen of om je aan te melden. Ik help je graag tijdens een studiekeuze bootcamp om te komen tot een studie die bij jou past!

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.