Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

MIRANDA DE KEIJZER

Miranda de Keijzer
AdresIzaak Evertslaan 60
6814 JK Arnhem
E-mailmiranda@­dekeijzer­­consultancy.nl
Telefoon06 52 3901 29
Websitehttps://mirandadekeijzer.nl

Zoek je hulp bij het maken van de juiste studiekeuze? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Ik wist vooral wat ik níet wilde

Mijn naam is Miranda de Keijzer (1969) en ik ben studiekeuze adviseur. Toen ik zelf voor mijn studiekeuze stond, heb ik me in mijn keuze laten leiden door wat ik niet wilde: de vakken die ik niet meer wilde volgen of leraren waar ik liever geen les meer van wilde krijgen.
Daar heb ik achteraf spijt van gehad. In mijn latere leven heb ik geleerd dat positieve keuzes (wat wil je wél!) veel krachtiger zijn en je helpen je doel met energie en plezier te bereiken.
Ik heb via de weg van “vallen en opstaan” ontdekt wat voor soort werk goed bij mij past, bij welke werkomgeving ik me prettig voel en waar ik allemaal goed in ben en heel belangrijk: waarin niet! Uiteindelijk ben ik er via deze weg ook gekomen maar het heeft me veel ‘bloed, zweet en tranen’ gekost.
Regelmatig vraag ik me af hoe mijn leven was verlopen als ik eerder was begonnen met het maken van keuzes gebaseerd op wat ik wél wil!

Geef me een baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken….

Confucius (een wijze Chinese geleerde) zei het al…geef me een baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken. Hij bedoelde daarmee dat als je werk doet dat goed bij je past, je altijd met plezier naar je werk gaat en niet het idee hebt dat je ‘moet’ werken…..het gaat bijna als ‘vanzelf’. Hoe fijn was het geweest als ik eerder had geweten wat mij motiveert en drijft en daarom bij mij past en als ik daar mijn (studie)keuze op af had kunnen stemmen? Als ik meer had geweten over de soorten banen en beroepen die er zijn. Wat was het fijn geweest als iemand mij daar bij had kunnen helpen!

Wat kan je van mij leren?

Ondertussen werk ik zo’n 20 jaar in de arbeidsmarktbemiddeling. Ik heb leiding gegeven aan verschillende afdelingen en de laatste jaren met name als loopbaanbegeleider gewerkt. Hierdoor heb ik veel inzicht gekregen in verschillende soorten banen en verschillende soorten bedrijven. Welke competenties en capaciteiten goed passen bij welke banen en welke bedrijfsculturen.
Wat ik geleerd heb, is dat het echt belangrijk is om te gaan voor je passie, maar dat het handig is om tegelijkertijd te checken of je keuzes passen bij de huidige en/of toekomstige arbeidsmarkt. Die verandert snel maar ik zie zeker patronen! Het is handig om te denken in taken, verantwoordelijkheden en werkomgeving in plaats van alleen in functies. Analyseer de beroepen die je leuk lijken en vraag je af wat je erin aanspreekt en of dat bij jou past. Het is een soort puzzelen waarbij je uiteindelijk een aantal beroepen gaat vinden waar jouw puzzelstukjes voor een groot deel inpassen.

Ik help je graag!

Spreken mijn tips je aan maar weet je niet hoe je het allemaal zelf moet doen?
Ik help jou heel graag tijdens een Studiekeuze bootcamp!