Marjan Boersma

Marjan Boersma
AdresOranje Nassaulaan 98,
5491 HL Sint-Oedenrode
E-mailmarjan@dreamplando.nl
Telefoon06-20 36 38 54

Eindelijk van school af, als ik geslaagd ben….

Maar wat wil ik dan? En hoe ga ik (misschien met je ouders) hier een keuze in maken? Of, ik dacht te weten wat ik wilde, maar ga me toch oriënteren op iets anders…

Mijn studiekeuze

Hierbij een stukje van mijn studiekeuze-verhaal. Ik ben Marjan Boersma en toen ik mijn VWO-diploma haalde, wist ik echt niet wat ik wilde en waar ik voor moest kiezen. Doordat ik open dagen heb bezocht en een interessetest heb gedaan, werd het voor mij duidelijker wat de mogelijkheden waren.

Het werd een ‘algemene’ opleiding ‘iets met economie’, ‘want daar heb je altijd iets aan’. Tot jaren erna dacht ik dat het beter voor me was geweest als ik een studie gekozen had met meer specialisatie en wat minder algemeen. Maar alles viel op zijn plek toen ik meerdere werkgevers en opdrachten had gehad. Ik had mijn gevoel gevolgd en uiteindelijk was het een prima keuze!

Mijn ervaring

De afgelopen 20 jaar heb ik projecten uitgevoerd bij tientallen bedrijven, met name op het gebied van werving & selectie en talent- en loopbaanbegeleiding. Ik heb veel mensen begeleid in het laten zien en ontdekken van hun talent, interesses en vaardigheden en hoe deze op elkaar kunnen aansluiten. Dit zorgde uiteindelijk voor goede beslissingen, meer werkplezier en motivatie.

Veel mogelijkheden

Als je kijkt naar de hoeveelheid studies, op dit moment, is het moeilijk om een keuze te maken. Want wat is het verschil tussen sommige richtingen en opleidingen? Maar het belangrijkste is, wat past het beste bij je op dit moment. Waar ben ik goed in? Want dat vind je vaak ook leuk. Wat zou passen bij mijn toekomstplannen en -ideeën? Wat past bij mijn persoonlijkheid/karakter? En waar kan ik die studie gaan doen? Daarnaast kijken we natuurlijk ook naar de mogelijkheden van de huidige arbeidsmarkt.

Talenten, interesses en vaardigheden

De studiekeuzebootcamp is hiervoor ontwikkeld, zodat je stap voor stap op papier krijgt wat je interesses zijn en waar je talenten liggen, vervolgens de mogelijkheden hierbij zoekt zodat je daarna een stappenplan hebt, waardoor je keuze een stuk duidelijker en eenvoudiger wordt.

Ik vertel je graag meer over de studiekeuzebootcamp waar de methode, i.s.m. Thomas International, in verwerkt is, waardoor we samen stap voor stap tot een helder, duidelijk en inzichtelijk studiekeuzeplan komen.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.